Tavolo

Tavolo en resturang i en stor fin lokal med ett gigantiskt hästhuvud mitt i lokalen.

valde olika vägar dit och såklart kom jag och victoria fram först 😊

Jag hade spanat på menyn innan men hade inte riktigt fattat att man delade på allt. Sen tycker jag om att dela, då får man ju möjlighet att smaka mycket mer. Vi gjorde en lista på det vi ville prova.

Det var lite svårt att veta hur mycket vi skulle välja, och tyvärr fick vi inte så mycket hjälp av serveringen.

VI fick ihop en bra matbeställning tyckte vi och ett bra vin till. I efterhand skulle vi valt färre rätter. Då hade vi ändå ”tur” att en rätt inte kom.

En burrata är en bra start. siciliansk caponata, aubergine, lök, tomater, kapris, pinjekärnor, torkade oliver, oregano.

Vispad Ricotta di Pecora, varm honung, friterad vitlök, Calabrian chili, mynta, hembakat bröd. Denna var en av de bästa valen på menyn. Vill försöka kopiera detta framöver.

Kalvtartar, kaprisbär, krispig lök, sotad selleri, tonnatosås. Mycket god tyckte jag de andra jublade inte även om de tyckte den var god.

Hade drömt om pizzan som sett magisk ut med den brända kanten på olika bilder. Vi valde nog fel smak den här var god men inte det jag sett framför mig. Saknade osten.

Vi hade lite problem att höra vad personalen sa då de kom till bordet vilket var synd då det förstörde upplevelsen av restaurangen. #gammal Vi kanske hade otur, andra kanske lyckades överösta då Musiken var för en party-AW. Men viktigt att veta om man funderar på att äta här en fredag, tänker jag.

Friterad potatis, Calabrian chiliaioli, persilja, Parmigiano Reggiano. mmmm, supergoda.

Parmesanpanerad kyckling, tomat – basilikasås, Calabrian chili, mozzarella, brödsmulor med parmesan. Den här var riktigt god.

Strozzapreti, siciliansk pesto, Ricotta di Pecora, Pecorino, mandlar, pistagenötter, mynta, basilika, Calabrian chili. Den hör var magisk, den skulle jag vilja äta igen.

Pappardelle med ragu, tomat, selleri, vitlök och Parmigiano Reggiano. Här är jag mätt men den var väldigt god.

Vi kollade efterrätterna men valde att avsluta middagen med en drink. Så gullig flaska som negronin serversdes i.

När vi ätit klart kom Johanna och Janne till restaurangen för en drink, så påväg mot hotellet stanna vi på en ölhall ihop med dem, där vi satt och prata en bra stund. Vi slog fast att en påsk i fjällen slår allt, eller hur?

Det blev en fin kväll, många av rätterna jättegoda, hästhuvudet var snyggt och sällskapet fantastiskt.

2 reaktioner till “Tavolo”

  1. Hej Stina!

    Jag blev också dö tokig i ricottasmeten med det goda brödet. Var det godaste jag smakat på så länge. Jag hittade ditt recept på det en gång i tiden minns jag, efter vårt besök där. Men nu när jag skulle hitta det för att göra rätten så återfinner jag inte sidan någonstans. Kan du möjligtvis dela med dig av receptet?

    Med vänliga hälsningar
    Denise Eriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *