Uteservering och brunch

En lördag med sol och våren på ingång, ja det skulle kunna vara idag här i Örebro men förra helgen var vi som sagt i Göteborg. Våren har kommit lite längre på västkusten. Pollen i luften och fins blommor som börjar sticka upp i rabatterna. Vi gick en sväng på stan för att komplettera med sånt som vi glömt eller helt enkelt behövde. Jag hade glömt strumpor, tydligen jätteäckligt med nakna fötter. Okej kanske inte har superfina fötter efter en vinter i strumpor men jätteäckliga var väl att ta i 😉

Vi gick till Trädgårdsföreningen och satte oss i solen på Johanna och Jannes tips. De kom också förbi och tog en öl med oss i solen. Så mysigt att kunna sitta ute och njuta.

Det togs så snygga bilder på hela gänget men de dyker förhoppningsvis upp hos Victoria inom kort. Så kul med nya bekantskaper, och så mycket spännande vi tala om.

Vi hade inga planer denna helg förutom olika bokningar på restauranger. Vi hade lyckats knipa platser på Brunchen på Hotellet via reservlistan. Oj oj vilken lycka detta var en av de bästa bruncherna jag ätit.

Brunchen på Norda, den måste ni testa om ni planerar en helg i Göteborg. Restaurangen ligger en trappa upp på Hotell Post.

Ett helt bord med asiatiska smaker. Sojagravad lax, glasnudlar, grillad majs och massa mer.

Det var ett helt bord med skaldjur, små ostpajbitar, skagenröra och olika sillar.

Ett bord med chark, ceasarsallad, oliver, pesto, bröd och ostar.

Det var så fint och gott. Det var mycket framme men det kändes ändå fint hela tiden. Inget stök och rörig som ibland en buffé kan bli.

Det blev några vändor till bufféborden och varje tallrik var lika god på sitt sätt. Även om jag är svag för de asiatiska smakerna.

I brunchen ingår även en valbar varmrätt. Vi valde två crispy chicken och två bagel royal med varmrökt lax. Båda var jättegoda, även om jag var extra nöjd med min kyckling.

När man sen är så mätt att man inte riktigt kan sitta rakt så finns det en efterrättsbuffé att hugga in på. Mycket gott och något för alla. Gillar man inte bakade efterrätter finns det stora skålar med godis.

Detta var ännu en fantastisk upplevelse, jag är så nöjd med att vi lyckades få en plats på denna brunch. Den kan vi verkligen rekommendera, men kom ihåg att boka i tid.

Idag ska vi åka upp på stan här i Örebro med Victoria, Emelie och Sofia och förhoppningsvis få plats på nån uteservering i solen. Så nu är det hög tid att hoppa ur morgonrocken och försöka snygga till sig lite.

Hoppas alla får en bra lördag och kanske lite sol på nästippen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *