Kalashelg i Helsingborg

Inlägget innehåller annonslänkar

En riktig kalas helg blev det i Helsingborg hos Åse och Daniel. Vi åkte ner redan på fredagen, lyxigt att få hänga med värdparet hela helgen. Blir lätt på stora fester att man knappt hinner tala med den som ska firas men här hade vi tur.

När vi kom ner bjöds det bubbel och gräddig kantarellpasta. Kantareller ända från Klimpfjäll, plockade av Robban. Pastan fixade Åse och Jenny (Matbubbel på instagram) Så mycket goda recept hon delar där, mums.

Några goda tillbehör att toppa pastan med. Allt var så gott. Sen satt vi och talade och talade och timmarna flög förbi och vips var det dags att gå och lägga sig. Vi hade allrumssviten, sov så bra.

Morgonen efter vaknade jag ändå rätt tidigt och en efter en dök upp till frukost. En stund i solen innan det var dags att starta med festbestyren.

Lunch blev det också i solen, gigantiska burgare gjorde oss alla gott inför kalaset.

Ballonger blåstes och monterades, ölpoolen fixades, baren fylldes upp, citroner skivades, tipspromenad sattes upp i området. Vi lånade gatukritor för att måla ut vägen, lite osäkra på att alla skulle hitta rätt annars ;-), lampor inhandlades och massa mer.

Min Stinaklänning var perfekt och ha på dagen, löst sittande och sval. Den är tydligen slut just nu men jag som ska på fler festligheter snart funderar på denna.

Det blev så fint när alla var klara med förberedelserna.

Tjejerna fixa det sista på snacks och bålglasen.

Så perfekt med ett eget glas med snacks, massa gott.

Jag, Johan och Janne hade så trevligt när gästerna kom på en lång rad för att fira Daniel. En runda runt kvarteret med tipspromenad och frågor om Daniel som avslutades med jägershots. Därefter öppnades en portal i häcken och en fin food truck Papa Piadia som bjöd på fantastiska bröd med massa gott i.

Perfekt att servera gästerna mat så här när man har stor fest hemma.

Festen var samma kväll som eurovision så visst var tvn på och en del av festen bänkade sig för att heja fram Sverige.

Många var det som kom och firade Daniel och så många fina paket. Daniel hade presentöppning innan vi åkte hemåt på söndagen så vi hade förmånen att få se alla presenter. Vilka kreativa idéer många hade haft när de slog in och gav bort presenter.

Baren var välbesökt under kvällen och festen fortsatte till långt in på natten. Det var vickning med kokt korv. Jag somnade till skönsång på karaokemaskinen.

Tack Daniel att vi fick vara med och fira dina 50 år!

Vi hade en super mysig helg där vi fick träffa er både innan, vara med på en grym fest och träffa er lite till efter festen. Glömde dock fråga dig om din resa till Japan, den är jag jättenyfiken på, tur vi ses snart igen. Då får du berätta mer om resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *