Laxspett

Oj oj vilket sommarväder det är just nu. Vi jobbar fortfarande men barnen är lediga. Det är sån lyx att ha pool dessa dagar, barnen kan bada fast vi inte har möjlighet att åka på utflykt. Bästa bästa på sommaren vid vårt hus.

Vi grillade jättegoda laxspett här om kvällen. Precis sån mat jag vill ha på kvällarna nu i värmen. Grillad lax eller kyckling, en sallad och tsatsiki. Zucchinin höll ihop laxen jättebra när vi grillade spetten så inget spill ner mellan gallerna.

Laxspett
4 portioner
600 g Lax
1 st Citron
1 st zucchini

Skär laxen i kuber, försök och få dem hyfsat lika så blir de klara samtidigt. Sedan hyvlade jag zucchinin med en osthyvel till remsor. Skär citronen i halvmånar. Sen är det bara att börja varva de tre ingredienserna på spettet.
Grilla tills laxen är färdig, beror lite på storlek på kuberna, är man osäker kan man använda termometer, då vet man att det är klart.

Lax, potatis och såsen jag mins det som att vi hade till allt när jag var liten åt barnen. Var antagligen inte så att vi åt den jämt men…Ketchup, creme fraîche och lite majonäs. Den här såsen ska vi alltid ha sa Eddie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *