Planka på Lyktan

Vi har har åkt skidor, jobbat och haft det jättebra här i sälen men igår valde vi att stänga av datorn och ta av understället. Vi boka bord på Lyktan. I år har de planksteksafton varje kväll, och kvällarna avslutas tidigare just nu. Upp till Lyktan åker man skoter, även om man får en filt över benen så ska man klä sig ordentligt. Barnens farmor ringde precis när vi fått bordet, så en skål över telefonen starta middagen.

Jag och Johan åt löjromstoast och Ella en toast med räkor och laxröra. Eddie tog en påse chips hahha.

Till huvudrätt var det plankstek. Kött, potatismos och bea. Det behövs inte så mycket mer. Tomaten med pesto och bönsalladen med lite krispigt bacon var också riktigt goda.

Eddie valde köttbullar med mos och lingon. Det ser kanske inte så mycket ut men han blev ordentligt mätt. Han var själv lite orolig så vi lova att han skulle få ta in en tallrik till om det behövdes, men icke.

Till maten kan man välja vinpaket och då får man ett dessertvin som avslutning. Det är riktigt gott, varför har vi inte det oftare på middagar?

Efterrätten var en vaniljpannacotta med hjortron, ett krisp och hallonsås.

Vi har som sagt ätit här flera gånger tidigare, så mysigt att åka upp på fjället på kvällen. Längre fram i vår kan man sitta och se solen gå ner.

Det var 20 minusgrader när vi åkte ner, så promenaden hem gick snabbare än vanligt. det är riktigt kallt och biter bra i kinderna. Tror mina händer inte tinade förrän jag sov.

Det blev en bra kväll med familjen. Nästa gång hoppas jag vi har ett helt annat läge och kan äta ihop med vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *