Uppåt väggen

Förra helgen avslutade vi påsken och vintersäsongen i Hundfjällen med en dag i solen då vi kollade på Upp åt väggen. Med oss hade vi snacks och fika och sittunderlag. Tävlingsdagen börjar med att barn tävlar en mindre bit upp i backen. Därefter är det ungdomsklassen som springer upp en tredjedel i backen för att åka ner på skidor eller snowboard. Många tuffa ungdomar som tävlade.

En timme med frågesport och de roligaste kommentatorerna som gjorde väntan kort, var det dags för vuxenklassen att starta. De springer/går upp för hela väggenbacken och åker sen utför hela backen för att gå i mål i botten. Några kända ansikten i startlistan gjorde det hela ännu roligare.

Alltså det är så långt och så brant, och de här atleterna gör det på imponerande kort tid. Ettan gick i mål på 8,42 om jag inte minns fel, helt sjukt.

Elias på snowboard kom två ner för backen, galet bra gjort.

Du ska ta dig upp, bära din utrustning och allt du bär med upp ska också med ner för backen. Detta gör att vissa åker på längdskidor, helt galet. Ett tag låg det åkare lite här och där i backen, de kanade ner för att förhoppningsvis kunna ställa sig upp sista biten och åka i mål. Det är s pass brant att faller du kan du inte göra mycket annat än kana med.

Efter tävlingen grillade vi burgare hos familjen G till lunch.

En perfekt avslutning på säsongen 2021/2022. Nu är vi nöjda med skidåkningen och vill ha vår och sommar. Vi kommer så klart åka tillbaka i sommar, men då är skidorna i förrådet.

Frågade Eddie i veckan om vi inte skulle åka upp igen denna helgen? NEJ kom lite för fort 😉

Så denna helg är vi hemma i Örebro och njuter av vårvärmen här. Idag är planen att fixa med nya skor till Eddie, alla är hux flux för små. Själv har jag surfat runt och kollat sommarklänningar hela morgonen till kommande trevligheter men nu är det dags att äta frukost.

Ha en bra lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *