Nyårsafton 2022

Dagen började i backen med skidor på. Det krävs alltid ett åk i barnbacken innan man minns hur man stannar och svänger när det var ett tag sen man stod på skidor. Den stora skillnaden från tidigare var att det behövdes i princip bara ett åk innan minnet var aktiverat.

Det var en bra dag, lite kallt. Lager på lager och hemligheten är att inte stå still för mycket. Oavsett om man åker snabbt eller lite mer försiktigt är det det stillastående som gör att man fryser många gånger tycker jag.

Till kvällen bytte vi om och snygga till oss, det var ju Nyårsafton. Barnen åt fondue med kött och haloumi med pommes till. Pommes i ugnen tar längre tid än jag tänkte. Det tar jättelång tid kändes det som.

Till förrätt åt vi en löjromstoast. I all sin enkelhet är det bland det godaste tycker jag.

Vi hade beställt skaldjur på Ica i Lindvallen, hade super tur då vi precis klara tiden för att få beställa.

Glittrigt värre vid bordet, så stiliga så allihop.

Allt var jättegott, och räckte till en lyxig räkmacka även 2023.

Till efterrätt hade jag gjort en chkladkaka med rosepeppar, mjölkchokladmouse, körsbärssorbet och amarettoinkokta körsbär. Lite guldpulver för att förstärka nyårskänslan.

Till tolvslaget gick vi bort till familjen G och deras snövall som så många gånger tidigare för att kolla på raketerna och skåla in det nya året.

2022 har varit ett bra år på många sätt såklart men det har innehållit många trista saker, historier som inte är mina att berätta och avslutades för oss tyvärr på sämsta sätt, då vi sa hejdå till Atlas.

Nu hoppas jag 2023 blir ett fint och bra mycket bättre år. Det finns alla förutsättningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *