Ugnsrostad kycklingklubba

I veckan var det billiga kycklingklubbor på Ica, då vill man passa på. Passade fint nu i januari efter jul och med höga elräkningar och annat. Jag köpte kycklingen men visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. slängde ut en fråga på jobbet om någon hade nått bra recept och Markus som ofta tipsar om goda saker berättade om detta med ugnsrostade kycklingklubbor av Markus Aujalay. Det finns en youTube film med alla steg om man vill kolla, perfekt. Jag hade inte allt hemma men det blev ändå fantastiskt gott.

Ugnsrostad kycklingklubba
Ingredienser för 4 personer
 
4 st kycklingklubbor
olivolja
salt och svartpeppar
 
1 kg fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
lite timjan
olivolja
2 dl torrt vitt vin
salt och svartpeppar
 
200 g haricoverts
1 bananschalottenlök
smör
vatten
salt och svartpeppar
 
citronskal till servering

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. 

Skiva potatis, gul lök och vitlök tunt på mandolin. Går såklart att skiva med kniv också men smidigt på mandolin om man aktar fingrarna. Skiva allt direkt ner på en plåt. Ringla över olivolja, salta, peppra och krydda med timjan (jag använde torkad) Blanda runt allt och sprid ut på plåten till ett jämt lager. Häll över det vita vinet. 

Krydda kycklingklubborna med salt och peppar och olivolja. Placera de direkt på ugnsgallret över potatisen. När kycklingen rostas går de goda smakerna ner på potatisen. Sätt en timer på 35 minuter. 

När timern ringer är det dags att koka haricoverts i saltat vatten med en klick smör. Skiva en bananscharlottenlök och låt den koka med bönorna också.
När bönerna kokat klart och man hällt bort vattnet krydda med salt och peppar och riv lite citronskal över, det ger en så god smak till bönorna.  

Smaken på potatisen är fantastisk. Smidigt sätt att laga mat på också. Går inte åt så måna kastruller och byttor.

Markus använder i receptet färska bönor och kyckling men jag använde frysta och det blev så bra.

Tulpanen dag idag så det fick följa med en bunt hem från affären.

Det här blev så gott, det här kommer vi göra fler gånger.

Ny vecka imorgon, ska försöka laga lite nytt inte fastna i samma gamla rätter. Lättare sagt än gjort så klart men några nya borde vi kunna få till innan januari är slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *