Mot Mollösund

Det har varit så många roliga saker den sista tiden och en av de bästa var en helg i Mollösund i början av juni. Vi satte oss i bilen på fredag i tron att vi skulle åka ner och gå på Johannas 50 års fest på lördagen, så lurade vi blev. Men mer om det lite senare.

Det är en biltur på flera timmar för oss, så skönt att ha möjlighet att åka redan på fredagen. Kunna landa, äta middag och kunna sova ut lite.

När vi kommit fram och ställt in våra väskor i lägenheten vi hyrt, skålande vi in helgen på uteplatsen vi hade. Lyxigt. Sen tog vi den lilla promenaden ner till hamnen i Mollösund.

Vi gick längs med bryggan till sista stället och satte oss och njöt av tystnaden. Vet ni här här måsarna tysta 😉 inte som hemma där de skriker nätterna igenom.


Detta var innan säsong så vi var helt själva på stället. Killen som jobba i barnen kom och sa att han skulle stänga, vi hade en middagsbokning så vi gick vidare.

Vi hade bokat bord på Movitz Magasin, dit kom även jubilaren Johanna för en födelsedagsmiddag med familjen.

Vi började med en skaldjurpizza, Pulsholmen som förrätt som var så god. Pizza direkt ur ugnen är det bästa. Vår pizza innehöll kräftstjärtar, tomatsås, handskalade räkor och Mollösundsmusslor.

Jag åt Gustav Tryggs spättafilé, smörstekt rödspättafilé, handpillade räkor, Movitz remuladsås, färsk potatis. Så gott, fisken var perfekt stekt tycker jag.

Micke valde Mamsel Majkens Classic Schnitzel, Movitz vispade vitlök och persiljesmör, stekt potatis och klassiskt garnityr.

Victoria beställde Ladybirds fisk & skaldjurssoppa, med torskrygg, handpillade räkor, Mollösunds musslor och vitlöksbröd. Supergod och så mycket soppa att de hade räckt till två.

Johan åt Grosshandlare Tryggs moules frites, vinkokta Mollösundsmusslor med pommes och aioli. Älskar musslor, det måste även jag äta snart. Killen som stängde baren tidigare dök upp och serverade oss tillsammans med en jättetrevlig tjej under middagen.

Efter maten tog vi en kort promenad runt hamnen och kolla på båtarna.

När vi var där var det rätt lugnt runt hamnen men på sommaren kan man misstänka att det är mycket mer folk i rörelse. När Sverige är så här fint är det magiskt.

Sen gick vi hem över fotbollsplanen till lägenheten, planen var att somna i tid. Det gick väl sådär men är ju så svårt att gå och lägga sig när man har kul.

En sån mysig kväll med bästa sällskapet i Mollösund i väntan på den stora festen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *