En kväll i Jönköping

Vi stannade en natt i Jönköping på vägen till Köpenhamn förra söndagen. Vi ville korta resan lite och tyckte Jönköping passade fint. Vi kollade in lite affärer och Ella hitta en bikini som hon gillade, vi letade glass men stället hade visst lagt ner så det blev svårt att finna. Vi tog bussen ner till stan och satte oss på pieren för en drink innan maten. Jag provade en med citron och smörkola, otippat gott, både sött och syrligt.

När vi satt där så dofta det så gott så vi provade några tapas på stället. Vispad brieost med hasselnötter och knäcke. Vitlöksfrästa räkor med en brödskiva och mac and cheese bollar med riven parmesan. Jättegoda alla tre. Eddie satt vid bordet och smög med en glass istället.

Jag har köpt nya glasögon hos Matte, samma modell som tidigare men nu bruna. Så nöjd med att kunna variera, eller variera Ella tog de svarta på denna resa.

Barnen kikar över kanten på Pieren ut över vattnet.

Johan hade kollat trippadvisor och hittat detta ställe, aqua i jönköping som vi åt middag på.

Vi delade alla fyra på två förrätter en carpaccio, vitlöksbröd med tomatsallad. Båda var mycket goda.

Därefter beställde Ella en schnitzel som var helt magisk. Den var gigantisk så när hon ätit klart satt Johan och jag och tog flera tuggor. Den smälte i munnen, Ska man gå hit måste man ta Schnitzeln.

Jag valde en röding som också var jättegod. Det var gräddkokt potatis till men det bytte de lätt ut till potatis med dill som var jättegott.

Johan åt en lammfile som visst också var supergod. Känslan i lokalen var att vi var utomlands.

Barnen beställde Créme brulee till efterrätt, Eddie var jättenöjd Ella tyckte den smakade lite smörigt.

En mysig kväll i Jönköping och Agua överraskade positivt med trevlig personal, god mat och framförallt en magisk schnitzel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *