Taverna Averna

Inlägget innehåller annonslänkar

Midsommar är snart slut men så skönt med en helt ledig söndag framför oss. I veckan ska det bli så fint väder här i Örebro, tänker nästan att jag ska ta några dagar ledigt. I början av juni när vi var i Göteborg och fira Johanna så gick vi på en returang på lördagen, Taverna Averna. Maten var så god, så värd att minnas till andra besök i Göteborg.

Uteserveringen var full, men inne var det lugnt. Det var nått evenemang så när vi kom det var det folk som dansa på gatan och det var en djtjej som spelade mitt emot restaurangen, så trevligt. Tog inte så många bilder runt bordet under kvällen, så får hålla till godo med dessa två. Tur Vitoria fick med mer av det glada gänget, kolla här. Min klännig är denna. Vi fyra tog en drink medans vi vänta på Janne och Johanna som bor i närheten och kom promenerande till restaurangen.

Jag och Micke åt en carpaccio som var supergod. Liten och frisk, precis vad jag var sugen på denna kväll.

Johanna tog toast skagern, klassiskt gott.

Johan och Victoria beställde sparris som förrätt.

Janne startade med en råbiff.

Sen kom huvudrätterna, mitt steak-frites var perfekt stekt och så gott. Grillad entrecôte med rödvinssås, tomat- & löksallad, sauce bearnaise och pommes frites.

Ångad torskrygg, räkor, ägg, pepparrot, brynt smör och potatis. Finns det torsk på menyn väljer Micke nästan alltid det. Torsken var visst supergod.

Biff Rydberg, Ryggbiff, senapscrème, äggula, lök, pepparrot och potatis. Även här var köttet så gott.

Pasta Gamberetti, Spaghetti, gambas, chili, vitlök och persilja. Den här valde jag mellan och min entrecote. Älskar gambas om de är bra, den här var bra sa Janne.

Vilken god middag, maten var bra på allas tallrikar. Efter denna goda middag gick vi vidare upp för Linné, till en pub för en öl och bubblor i glasen. En varm sommardag med fina vänner det blir inte mycket bättre än såhär.

3 reaktioner till “Taverna Averna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *