Bang bang kyckling

Jag sparar ofta recept och biler i olika appar. Många gånger när jag lagar nått nytt kommer det från dessa nedsparade idéer. När jag satt och kollade vad jag sparat ner en dag hade jag sparat ner flera olika varianter på bang bang kyckling, ett var detta. Jag har ett mått med cups men har ändrat lite så det passar dl men här behöver det inte var exakt tänker jag.

Bang Bang kyckling
800-1000g Kyckling lårfiléer
1 tsk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk salt
2 tsk honung

Bang Bang Sauce
2,25 dl majonäs
2 tsk limejuice
2 dl thai sweet chili sås
0,6 dl srirachasås

Börja med att dela kycklingen i mindre bitar, Jag delade varje lårfile i fyra ungefär. Blanda kryddorna, olivoljan och honungen i en bunke, Blanda sen ner kycklingen och se till att alla bitar täcks av kryddorna.

Sen är det bara att böra trä på kycklingen på spett. Vi har spett i metall, tycker de är bra när det är två pinnar i varje så det är lättare att vända spetten på grillen.

Rör ihop Bang bang såsen i en bunke, mixa om det behövs till en slät sås. Häll hälften av såsen i en annan skål att ha till de färdiga kycklingspetten på tallriken. Viktigt att dela upp såsen då det är kyckling vi håller på med.
Såsen som är kvar i bunken penslar man på kycklingspetten. Var noga så hela kycklingen penslas med såsen.

Grilla kycklingen på medium värme på grillen tills kycklingen är helt klar rakt igenom, 72 grader vid den tjockaste delen. Vänd kycklingen under grillningen och pensla med bang bang såsen flera gånger så de får en karamelliserad yta och såsen i bunken är slut.

Vi åt våra kycklingspett med grillad spettskål och pommes.

De här spetten blev så goda och saftiga. Blir sugen på att äta samma idag när jag kollar på bilderna.

Middagen avslutade med jordgubbar och glass. Jag hade också köpt en tutti frutti sås som dissades högljutt innan men jag tyckte nog den var god.

Jordgubbar är som bäst just nu, det vill jag också äta mer av. Finns det nått ställe man kan plocka jordgubbar själv på runt Örebro fortfarande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *