Pannkakstårta

En dag på sommaren de senaste somrarna har vi haft en lunch ihop med våra grannar Emelie och Marcus. Numera bor de i Afrika så extra kul att vi fick till det även i år. Barnen fick en pankakstårta med jordgubbssylt, vispad grädde och jordgubbar på toppen.

Jag tror det blev succe hos alla tre som mumsade loss på denna. Blev även över så Eddie fick äta tårta även dagen efter. H hade klätt sig i finskjorta, så stilig så.

Till de vuxna serverade vi friterade risbollar med en het laxfyllning. En sån där sak jag vid nått tillfälle fått upp i flödet och sparat #foodmymuse. Det tog en stund att fritera bollarna men det var det värt, så gott.


Friterade risbollar med het laxröra
180 g salmalax
0,5 dl majonäs
2 tsk sriracha
1 msk sesamolja
1 msk ljus soya
0,5 msk socker
1 msk vit misopasta
1 st Jalapeno
svarta och vita sesamfrön
3 dl okokt sushiris

Tvätta riset tills vattnet är helt rent, koka därefter enligt förpackningen. Låt det svalna lite och smaksätt det därefter med 3 msk risvinäger, 2 msk socker och lite salt.

Sätt lite sesamolja i handflatorna och rulla bollar av riset. Sätt in de i frysen för 20-30 minuter.

Hacka laxen fint, blanda majonäs, sriracha, soya, socker, miso och sesamolja. tillsätt sen den heta såsen i den hackade laxen lite åt gången tills du har en bra konsistens på din röra. Fyll röran i en spritspåse, den kan ligga i kylen tills risbollarna är friterade.

Fyll en panna med olja och värm oljan för fritering. Var försiktig och ha ett lock till hands om det blir för varmt. Fritera risbollarna tills de får fin färd runt om. De ska vara krispiga på utsidan och mjuka på insidan.

Peta ett hål i risbollarna och fyll bollarna med laxröra. Toppa med sesamfrön, jalapeno och servera med ljus soya.

Därefter gjorde vi ett stort fat med pasta. En vegitarisk pasta som är så god. Rostad kronärtskockor, kapris, brödsmul och citron. Receptet finns här.

Ett stort fat med olika tomater blir så snyggt men herregud det var inte gratis med tomater på lösvikt.

Efter en heldag är det helt rimligt att man däckar i soffan hälsar Freddie.

Har gjort flera sånna här goda pastarecept i sommar, ska skriva ner de också så jag kommer ihåg de till nästa gång vi ska bjuda hem nån.

Ha ni börjat jobba eller är ni fortfarande lediga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *