Kycklingspett i Kokos och fler stolar

Innehåller annonslänkar till Homeroom och Ellos

Vi gjorde så goda kycklingspett i helgen. Jag har aldrig marinerat i Kokos tidigare men det blev supergott. Jag hittade det här som jag utgick från.

Kycklinspett i Kokos
1 kg kyckling

marinad
4-5 skivor färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
2 msk Kokosgrädde
2 msk socker
1 msk ostronsås

Glaze
6 msk Kokosgrädde
1,4 msk honung
1 tsk japansk soja

Skär kycklingen i mindre bitar, hacka ingefäran och vitlöken, blanda alla delar i marinaden och lägg allt i en skål i minst en timme.
Trä på ett par bitar kyckling på varje spett, använder man träspett är det bra att låta dem ligga i vatten en stund innan de ska användas för att de inte ska börja brinna när man grillar.
Tänd grillen och grilla spetten och pensla under tiden med glazen. När kycklingen är genomgrillad är det klart, tiden beror på hur stora bitar man har på sina spett.

Vi åt våra spett med en mango och avokadosallad, asiatisk coleslaw, pankopanerad blomkål och chilimajo från dagen innan.

Vi har suttit och ätit vid vårt nya betongbord i helgen, tanken var att det skulle vara ett bord man hängde vid medans man grillade men nu funderar vi på om vi inte måste köpa stolar dit så man kan sitta där mer. Stolar är den eviga frågan här hemma, Vi har lyckats hittills med köket, matrummet och nu senast i uterummet. Nu funderar vi på de här eller kanske de här. De kommer stå ute så det behöver vara nått som klarar det. En stol som behöver ställas undan fungerar inte hos oss.

Just nu till 27 juli får man 15 % rabatt på Homeroom på hela ordern med koden 440454

Den gäller inte på rea, Jotex, Rowico, Philips, Kök & Hushåll, Grillar & Utekök, Pool& Spa, Trädgårdsredskap, Träningsmaskiner.

Nu ska vi planera upp den här semesterveckan, vi skulle behöva städa här hemma och vädret idag passar perfekt, men beställa stolar känns mer lockande 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *