Kryddiga potatisbåtar

Oj oj idag vakna man till vinter igen, helt vitt på backen. Men det tog inte så många timmar innan allt töat bort, även om jag gillar snö räcker det nu.

Vi brukar ofta göra potatis eller andra rotfrukter i ugnen till nått på grillen. I helgen åt vi kryddade vi potatisbåtar, som blev så himla goda.

Kryddiga potatisbåtar
4 portioner
8 potatisar
2 msk olivolja
1 paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk timjan
1/4 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
flera varv på svartpepparkvarnen

Sätt på ugnen på 180 grader.
Dela potatisarna i båtar, på mitten och därefter på mitten igen.
Koka båtarna i 3-4 minuter i saltat vatten. Häl av potatisen i ett durkslag och skaka runt dem lite så de blir lite stötta i kanterna. Låt dem ånga av så vattnet försvinner.

Blanda olivolja och kryddor i en bunke och vänd ner potatisen så det blir kryddor runt hela potatisen. Riv över parmesan och blanda runt.
Lägg upp båtarna på en plåt med bakplåtspapper, och ställ in i ugnen till de fått fin färg ca 15 minuter. Tiden beror lite på hur stora potatisarna var. Hellre lite för länge än för kort tid tycker jag.

Fungerar att servera till allt grillat, eller varför inte med en god dipp på en plockbricka. Till helgen ska det bli grillväder så då kanske vi gör dessa igen tänker jag.

2 reaktioner till “Kryddiga potatisbåtar”

  1. Vi gör ofta potatis i ugn då ..men blir lätt att man gör på samma sätt varje gång. Ska testa detta nästa gång. Är de väldigt kryddiga eller funkar de på barnen ?

    1. Det är mycket smak men inte starkt. Beror lite på hur dina barn är, ibland får det inte smaka nått när mina barn ska äta men de här åt de. Ta lite mindre cayennepeppar om de är känsliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *