Lövbiffsspett och tunnbrödsrullar

När man ska grilla gillar jag när man kan förbereda mycket innan. När det sen är dags att grilla kan alla samlas ute och umgås med den som grillar. Lövbiffsspett går fint att förbereda och går blixtsnabbt att grilla. Tunnbrödsrullarna tar lite tid på grillen, men absolut inte länge. Recepten kommer från grannen, där man hittar allt och lite till klicka här: Matplatsen.net

Tomaterna gick i ugnen samtidigt som lövbiffsspetten blev klara på grillen.

Grillade lövbiffspett
4 port

400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar

Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.

Grilla dem 2-3 min per sida.
Grillade drömrullar
2 rullar (ca 4 port)

2 st mjuka tunnbröd
6 kokta kalla potatisar (fast sort)
1,5 dl riven västerbottenost
1 liten pressad vitlöksklyfta
1,5 dl creme fraiche
1 rejäl näve ruccola
salt och peppar

Riv den kalla potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt (ganska rejält, potatis ”äter upp” saltet tycker jag, samma i potatisgratäng) och nymalen svartpeppar. Bred röran på bröden (spar en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor. Rulla in dem i folie (Hit kan förberedas). Grilla dem sidan på grillen ca 10-15 min, vänd dem då och då så de får grillyta runt om. Låt svalna något och dela rullarna på mitten.

Hitta en god och stark sås på Ica Blidö.

Eddie la sig och slappa efter middagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *