Citronpasta med brynt smör zucchini och burrata

Regnväder då är det så gott med en varm och krämig pasta. Jag följer Sofia Henriksson och hon gjorde en så fin och god pasta med citron, brynt smör, zucchini och burrata som hon la upp på instagram som jag provade. Min pappa hade lämnat fina zucchini som han odlat, det fick bli en del av pastan. Extra roligt när det är något man odlat själv… eller ja som pappa odlat då. Vi valde att göra pasta i vår pastamaskin men receptet utgår från köpt pasta. Annars är hemmagjord pasta nått extra.

Citronpasta med brynt smör zucchini och burrata
500 g pasta av valfri sort
4 dl grädde
2 dl vitt vin
1-2 små schalottenlökar om du vill
3-4 citroner, zest och saft
1 zucchini
2 burrata
100 g smör
75 g finriven parmesan
Persilja
Salt

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Finhacka och stek löken mjukt tillsammans med den hackade zucchinin. Häll i grädde och vin och låt koka i 5 min. Riv ner citronzest och pressa i citronsaften. Smaka upp med salt. Bryn smöret. Rör ner pastan i såsen med nästan allt smör och parmesan. Rör runt och tillsätt eventuellt lite pastavatten om det behövs. Smaka av och häll upp på serveringsfat. Toppa med brynt smör, burrata, persilja och lite mer parmesan.

Ett glas smörigt vitt vin är aldrig fel när man lagar mat.

Detta var supergott, Johan är ingen fan av persilja så den fick jag ha på min tallrik 😉 Vågade inte hacka ner den i såsen, annars är säkert gott också.

Idag är det som sagt vädret lite sådär så en god varm pasta är aldrig fel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *