Smedens take over Hundfjället

Vi har vår lägenhet i Hundfjället och här har det i år öppnat en ny resturang denna vinter, Smedens i Sälen. Streetfood med fjälltouch står det på deras hemsida. Lokalen är mysig och ligger med utsikt över backarna. Det finns alla förutsättningar för en jättefin resturang.

Vi beställde olika rätter alliho. Jag valde asiatiska kamben med mycket ingefära, chili, soya, syrad rödkål som serveras med pommes. Kambenen var ordentligt starka vilket jag tyckte var jättegott.

Johan beställde bratwurst à la Choucroute Garnie, det är surkål, rökt sidfäsk, rimmad oxbringa, dijonsenap, buljongkokt potatis och saltgurka. Korven och surkålen var jättegott. Potatisen kunde de ha hoppat över.

Korean fried chicken med gochujang BBQ-sås, sesamfrön, koriandersallad och sticky rice, blev Eddies val. Han gillar den starka såsen men annars finns det en barnvariant med friterad kyckling som passar.

Den riktiga höjdaren var Ellas carbonara som var supergod.

Barnen beställde efterrätt, en friterad banan med hallonmaräng, chokladsås,
vaniljglass och rårörda hallon. De hälsar att den var jättegod.

Det blev en bra kväll på Smedens i Sälen. Roligt att det finns olika alternativ när man vill äta ute efter en heldag i backen. Jag som älskar asiatiskt hade nog ändå önskat att det fanns fler goda pastarätter på menyn. Behöver inte vara många men några riktigt goda.

Ha en bra söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *