Nattjästa frallor igen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Nattjästa frallor är det enklaste jag bakat till frukost. De här är de godaste jag provat. Kommer man bara ihåg att röra ihop degen kvällen innan så är man nästan klar. Jag gjorde samma recept som jag gjort tidigare men delade endast degen i 8 delar för att få lite större frallor. Vi åkte skidor här och alla var hungriga till frukost.

Kalljäst frukostbröd, ca 12 bröd
0,25 paket jäst ca 12 g
5 dl kallt vatten
2 msk valfri olja
1 nypa strösocker
1 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Lös upp jästen i lite av vattnet. Rör tills all jäst löst upp. 

Ha sedan i resten av vattnet, olja, socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget under omrörning. Degen skall fortfarande vara rätt lös. 

Täck bunken med plastfolie och ställ sedan in bunken i kylskåpet. Låt stå över natten.

Tag fram degen och sätt ugnen på 250°C. Ställ in en långpanna längst ner i ugnen. 
Häll upp degen på mjölat bord. Forma till en avlång rulle utan att knåda degen. Dela i 12 lika stora bitar och vik in ändbitarna och forma till en rund, tight bulle. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 

När ugnen är varm, ställ in plåten med bröd och ha i ett glas med kallt vatten i långpannan under. Stäng ugnsluckan fort så ångan stannar kvar.

Grädda i ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg på både under och ovansida. Låt svalna på galler.

Efter frukost blev det en heldag i backen.

Eddie fick nya skidkläder i julklapp, så snygga. Det är de denna jackan han har och dessa byxor. Ett måste på bra skidkläder är att luvan går att dra upp över hjälmen. Ovärderligt när det är kallt eller blåser. Eddie åker inte med underställ och ryggskydd och en fleece om det är kallt, mer behövs inte när skidstället är bra även om det är många minus.

Lunch åt vi på Marys burger, trevligt ställe med den trevligaste mannen som tar emot i dörren och visar en till bordet.

Eftermiddagen var hur skön som helst. Backarna var hårda, och det var kanske inte så konstigt termoetern visade minus 16 grader.

Johan har också köpt nya Eqipkläder i år, han är också supernöjd med dem. Lite mer anonym färg på hans kläder nu. Han har denna skidjackan i svart och dessa byxor.

Jag är supersugen på den här jackan, får se om jag slår till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *