Benjamins spaghetti vongole

Pasta kan vara bland det godaste som finns. En Vongole i all sin enkelhet är en av de bästa tycker jag. Den här gången gjorde vi egen pasta, då blir det så där extra gott. Kollade på en repris från Benjamins program där han lagar pasta, så klart vi lagade efter hans recept.

Tittar på modern family när vi äter ihop i veckorna just nu.

Benjamins spaghetti vongole
4 portioner

4 port spaghetti
1 kg hjärtmusslor
4 klyftor vitlök
0,5 röd chilifrukt
4 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 dl färsk persilja, hackad
salt
peppar

Borsta eller skrapa musslorna rena under rinnande kallt vatten.
Kontrollera att alla musslor är stängda. Öppna musslor knackar du försiktigt mot köksbänken, sluter de sig inte får som då inte sluter sig kastas. Kasta även trasiga musslor.

För att få ut eventuell sand ur musslorna så låter du dem ligga i rikligt med kallt, saltat vatten (ungefär 1 matsked salt per liter vatten) i 30 minuter. Häll sedan av vattnet. Upprepa proceduren tills vattnet är klart och fritt från sand.

Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persiljan.

Koka spaghettin 1 minut kortare än vad som står på anvisningen på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet.

Fräs vitlök, chili och musslor i olivoljan i en vid kastrull. Häll på vinet och sätt på lock, koka tills musslorna öppnar sig, ca 4-6 minuter.
Vänd i pastan, den hackade persiljan, beroende på vätskemängd så kan man behöva späda lite med det sparade pastavattnet. Vänd runt ordentligt, smaka av med salt och peppar.

Även om jag tycker detta är magiskt, äter inte båda våra barn detta så vi lagade även Benjamins carbonara. Den blev också supergod, så god att det blir den i Sälen i påsk.

Vilket pastarecept är erat bästa?

Hoppas vi får lite sol i påsk, behöver ljus nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *