Mondo i Hundfjället

Vi är i Hundfjället som vi varit de senaste påskloven. Veckan har för mig inneburit jobb och de andra har åkt skidor på dagarna. Ändå mysigt att ha möjligheten att kunna vara tillsammans här allihop. Får se hur länge alla vill följa med… njuter av nuet då alla gladeligen vill med.

Jag kände att jag behövde komma ut lite så på eftermiddagen åkte jag lite skidor i regnet innan vi alla gick bort till Mondo för middag. Så glad att det finns bra restauranger här numera att besöka.

En aperol när vi väntar på maten är alltid gott.

Utanför fönstret gick regnet sakta över till snö. När det var dags att gå hem var det stora flingor som föll från himlen.

Ella valde KRISPIG TORTILLA, med salsa romesco och guacamole. Betyget blev jättegott, guacamolen tog slut mycket fortare än salsan.

Hon beställde också SÖTPOTATISPOMMES, med parmesanmajonnäs och vitlöksbröd som visst var jättegott men inte fastna på bild. Det var mycket annat som gjorde.

Eddie valde barnburgaren men var också sugen på friterade kycklinggyozas. Nya smaker ska uppmuntras tänker jag. Gyozan serverades med plommon- och ingefärsdip samt sesam- och chilidip, där kanske hans önskan om att prova nya smaker tog slut.

Han beställde även in pinnar att äta med, lite trixigt men tillslut fixa han det.

Vi beställde även in GRILLAD SECRETO IBERICO, med chimichurri och grillad citron. Detta är en av Johans favoriter här.

”CANADIAN LOB STERROLL”, hummer, srirachamajonäs och salladslök i rostad briochebröd. Jättegod och med ordentligt med hummeröra på.

ROSTAD BROCCOLI, med sesamfrön, soja och rostade sojabönor. Denna har varit slut när vi varit här innan så den ville jag prova, jättegott. Älskar soja och sesam.

SPANSKA CHARKUTERIER, sobrasada, serranoskinka och manchegoost.

FRITERAD BLÄCKFISK, med svart aioli och citron. Kul detalj med svart aioli till bläckfisken.

Detta är en av mina favoriter ”STICKY CHICKEN”, honungsglaserad kyckling med asiatisk råkostsallad.

Till efterrätt beställde barnen FRITERAD BANAN & GLASS, med rom- och limedip samt rostad mandel. Smakade en tugga och den var jättegod.

Gårdagens skidåkning kanske inte var den grymmaste jag upplevt men så välbehövlig. Som de säger det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder 😉

Idag är det mulet men solen kämpar på bakom molnen så kanske att den hinner fram till After skin hos grannen. Vi hoppas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *