Lövbiffspasta i pepparsås

Vi provade några riktigt goda rätter på sportlovet. En pasta med lövbiff och pepparsås, var en riktig höjdare. Jag hitta receptet här. Detta borde ni prova om ni gillar en god pasta.

Pasta med lövbiff i pepparsås
4 personer
300 g lövbiff
300 g champinjoner
smör, till stekning
salt och peppar
300 g pasta, t ex tagliatelle
hackad persilja

Pepparsås
2 msk blandad hel peppar, grön-, rosé- och svartpeppar
2 schalottenlökar
2 msk smör
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
ev 1 msk konjak

Sås: Mortla pepparn grovt. Skala och finhacka löken. Fräs peppar och lök i smör tills löken mjuknat. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till. Häll på grädde, vatten, fond och ev  1 msk konjak. Låt koka ihop, sila sen av såsen så pepparkorn och lökbitar försvinner.

Strimla biffen, ansa och klyfta champinjonerna. Stek biffen i smör tills den precis är klar, salta och peppra och lägg ner i såsen. Stek svampen i smör till fin färg, salta och peppra och lägg ner i såsen.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med såsen, toppa med persilja och servera gärna med en blandad sallad.

Vi hade bra dagar i Sälen, hade gärna haft fler timmar i backen men den här gången blev det inte så. Det får gärna vara några minus så luften är frisk och krispig.

Just här mår jag himla bra. Nästa år är jag så sugen på att åka till Alperna. Vilken är den bästa orten att åka till?

Vissa dagar var känslan att det var påsk, varmt i luften och solen värmde på näsan. Nästa stund var det regn i luften och sen var det storm. Man kan inte få allt, vi har haft många fina dagar i Hundfjället genom åren.

En kommentar till “Lövbiffspasta i pepparsås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *