Pad Thai med räkor

Förra sommaren gick vi pad thai kurs då min brors fru lagade pad thai till oss i Sälen. Vi försökte hemma men fick inte riktigt till det, tyckte jag. Men skam den som ger sig…. nu hitta jag nästan alla ingredienser när jag handla som Usa använde i sin pad thai.

Jag lagde vår Pad thai på stekbordet utomhus på AWn i fredags, det är nått speciellt med att kunna stå ute och laga mat, en härlig känsla helt enkelt. För att få lite avställningsyta håller Johan på med ett betongbord som vi ska bland alla grillar, Tyvärr är det lite stökigt att få alla underredet på plats. Men snart kanske vi har bordet på plats.

Vi startade AWn med vårrullar med vårrullesås att doppa dem i. De finns olika smaker på vårrullarna att välja på, den här dagen hade vi vegetariska.

Min förmåga att bedöma hur mycket man ska göra kan denna helg kraftigt ifrågasättas. När vi lagade Pad thai skulle vi behövt vara betydligt fler än 4 för att äta upp allt, men den som spar….. har lunch dagen efter. Receptet nedan är reducerat till en mer passande mängd för fyra.

Pad Thai (för fyra)
32 st Räkor
1 rödlök
1 liten bit tofu
2 msk inlagd saltad kinesisk kolrot
4 st Salladslökar
1 förpackning böngroddar
1 förpackning risnudlar
4 ägg
2 lime
1 förpackning koriander
hackade cashewnötter

Jag började med att koka nudlarna enligt förpackningen, mina nudlar skulle koka 5 minuter innan man sköljde dem med kallt vatten, om man skulle steka dem. Sen hackar ni löken, tofun, nötterna och lägg upp allt i skålar. Värm stekbordet och häll på lite olja. Stek räkorna hastigt och lägg åt sidan så de inte blir överkokta och sega.
Därefter steker man rödlöken, tofun och den inlagda kolroten tills löken mjuknar. Lägg på groddarna och salladslöken och blanda ihop allt utom räkorna. Tillsätt de förkokta nudlarna och låt dem få lite stekyta i pannan.

sen bildar man en ring med allt åt sidorna och knäcker och steker äggen i mitten tills de börjar stelna lite då rör man ihop allt ihop till en stor Pad thai.

Lägg upp på ett fat, toppa med koriander, hackade nötter och klyftad lime att pressa över på tallriken

Det här är verkligen en av mina favoriträtter. Nu hitta vi även två grannar som gillade det, lycka. Vi åt Pad thai och drack ett jättegott vin till Kung fu Girl. Jag använde systembolagets hemsida för att välja dryck till maten. Man skriver in vad man ska äta så får man förslag på vad som passar till och även en förklaring till varför det passar ihop. Jag tycker det brukar bli jättebra.

Det var en bättre fredag och en bra uppladdning för kalashelg.

Nu är det bara en vecka kvar till semester, så fredagens AW kommer bli extra efterlängtad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *