Nyår i Hundfjället 2021

Inlägger innehåller reklam genom annonslänkar för Elon.

Vi har firat hela nyårshelgen här uppe i Hundfjället, vårat Happy Place. Vi började med några dagar själva i lägenheten med skidåkning på dagen, lite jobb och film ihop i familjen på kvällen, familjetid när den är som bäst.

Ibland valde nån att vara hemma, här stannade Eddie inne medans vi andra tog några åk ihop. Färgglatt i backen.

Fjället visade sig från sin bästa sida med fint klart väder på toppen. Klart betyder ofta lite kallare men det är det värt, då är också backen ofta lite bättre.

I år har vi utrustat lägenheten med en egen slow cooker från Elvita som man hittar här.

Tidigare har vi packat med den vi har hemma vid varje resa, men vi använde den så mycket att vi tyckte det kunde finnas en här permanent.

När vi sen fick besök välkomnade vi med en gulaschsoppa som vi lagade i grytan i åtta timmar. Perfekt då man inte behöver vakta maten utan kan tex åka skidor istället. Dag två gjorde vi en bolognese i grytan medans vi var ute i backen allihop.

Killarna hittade varandra väldigt snabbt och hade så kul ihop. Här hade de klättrat upp på baksidan av huset och satt och tala. Tala var nått de verkligen hade gemensamt.

När alla kommit ut i backen var det dimmigt och sikten lite sådär men vi fick ändå till ett par åk ihop.

Dag två hade vi rutin på att klä på oss 🙂 Det är inte bara när åtta personer ska samsas och klä på sig skidkläder på samma yta samtidigt.

Nyårsafton var en toppendag i backen. Blå himmel, lite kallare och bra backar.

Molnen låg lågt och gjorde dalen lite mystisk.

Vi hade dagen till ära bokat bord på Lyktan för nyårslunch. Lyktan ligger på toppen så om man inte åker skidor får man ändå ta sitt liften upp för att kunna besöka restaurangen.

Schnitzeln är jättegod och i år hade de en panerad ansjovis på toppen som var god. Det ingår ordentligt med pommes till och om man inte gillar persilja som Johan så måste man vara med och säga till. Jag tycker bara det är gott när det strösslas på.

Barnen åt köttbullar, mos, brunsås och lingon. Sen beställde de efterrätt från fika menyn, wienerbröd och kladdkaka.

Alla mätta nöjda och glada efter lunchen.

Sara och jag har varit vänner sen vi gick i samma klass på gymnasiet. Vissa vänner träffar man inte så ofta men det känns precis som vanligt när man väl ses <3

Vi åkte till solen var på väg ner bakom berget.

Bra dag i backen på självaste Nyårsafton. Lite frusna åkte vi sen hemåt för att snygga till oss och fira in det nya året hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *