Moveat Örebro

Moveat är så roligt sätt att hitta ny bra restauranger i en stad. Vi har vart på det tidigare också här i Örebro. Den här gången var det jag, Sofia, Emelie och Victoria som kollade in nya ställen och gamla favoriter på Moveat.

Det startade på Kvarteret & co med envarm höstig svampsoppa, en bit lingonbröd, jättegott. Till det drack vi ett glas bubbel och planerade dagens rutt. Det fungerar så att man har en starttid, sen väljer man själv i vilken ordning man besöker det olika ställena. Vissa har senare starttid andra har en lite tidigare sluttid så det gäller att planera bra.

En sväng förbi slottet påväg till Boulebar där de bjöd på slow cooked provencale pork belly med krispig kålsallad, jättegod. Det var det här med att läsa instruktionerna, de skulle egentligen öppna sitt stopp lite senare men det missade vi. Den grymma personalen fixade ändå så vi fick en bit och kålsallad.

Vi satt i solen och njöt, kanske sista gången den här sommaren.

Mot nästa stopp på lätta ben.

På gamla Örebro som ligger en liten promenad ner i stadsparken blev det efterrätt, äppelpaj med syltade plommon mascarponemousse och rostad mandel. Så snygg höstefterrätt.

Därefter gick vi tillbaka upp på drottninggatan och Margaretas festvåning och åt ugnsbakad lax med dijonhollandaise, fräst fänkål, syrad polkabeta och duchessepotatis. Pampig gamal festlokal mitt i stan, det var gott med lite varm mat.

Nästa stopp var på The Window på stortorget. Här var det en het chévreröra på sveas rostade focaccia. Jättegott sa de andra, jag provade veganalternativet en jättegod bruschetta, så snyggt med olika färger på tomaterna. Har ni tomater kvar eller är alla egenodlade uppätna hemma? Vi ska åka en tur idag och hiva iväg alla tomatplantor med jord. Här hemma har de gjort sitt.

Därefter gick vi vidare till Makeriet och en fin tallrik med tartar med sojamajonäs, picklad shiitake svamp, sjögräs, krispigt rispapper och sesam. Supergod, älskar tartar i alla former.

När vi sedan skulle vidare till Skjulet hade det börjat regna ordentligt, så skönt att vi inte skulle långt utan bara över stallbacken.

På Skulet serverades vi en Taco med pulled pork, pico de gallo, picklad rödlök, koriander och limeaioli. Vi provade även en drink som de ska vara kända för på stan. En pina colada sprits, jag som gillar colada och sprits tyckte den var fantastisk.

Sista stoppet var Fisk i hallen som bjöd på en skagentartlett, god den också.

Vi satt i Chilango bar och åt, där fixade Jon en fantastiskt snygg drink till oss som avslutning på vår Moveat.

Ett hantverk i varje drink.

En supertrevlig dag men mycket skratt och god mat på både nya och gamla kända ställen. Så många burgarställen i stan, varför är inget med på detta?

Jag är lite sugen på att prova att åka till en annan stad och prova deras Moveat, då får man bara nya ställen att prova. Så får det bli, de gör vi. Får ta upp det med de andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *