Storfjällsgraven

Fredag och det skulle bjudas på Kalas på Storfjällsgraven, stormen Louis och skidåkning. Johan och jag starta fredagen med skidåkning, jag sa till och med äää det har blåst värre än såhär andra gånger. Det var inte så farligt till att börja med, visst blåste det men som sagt med rätt kläder var det inga problem. Sen blev det bara värre och värre så vi gick in och tog en kaffe, då stängde lift efter lift. Tur vi fick flera åk innan vi gick in för sen åkte vi hem.

Vi laddade för kalas på Storfjällsgraven, Lina fyllde år och vi hade lyckats blivit medbjudna av familjen H. Efter en lite stressande bussresa från Hundfjället till Högfjället, kom vi lagom fram till det var dags att kliva på skotersläden som skulle ta oss till middagen.

Middagen startade med att ägaren berätta lite historia om stället och att det var uppfostrande att åka längdskidor dit och äta våffla på dagen så det kanske vi provar en solig dag. D skulle inte göra det, hon ropa hög och tydligt ”nej tack” 😉

Sen bjöds det på shots (eller var det kött) lite förvirring vid beställningen men tror alla var nöjda med sin shot och den innehöll inget kött. Härligaste skrattet.

Sen kom det in två mindre förrätter. En Citrongravad stenbitsrom, gräddfil, silverlök. En tartar på sotat innanlår, brioche kapris, citronkräm och pickles. Jättegoda båda två och de åts med hårt tunnbröd.

Trevligt middagssällskap vid vårat bord, man kan aldrig ha för många kottar i sälen.

Jag valde fisken som var en bakad regnbåge, risotto med svamp, en sandefjordssås och krispigt grönkål. Supergott och så mycket mat.

Johan valde köttet som var hjort, med råstekt potatis med präästost, rostad morot gräddkokt seller och kryddsky. Den var så god att jag hann inte med att ta bilden innan halva var borta.

Barnen fick pannbiff, potatismos, morot och bea. Pannbiffen var den bästa Eddie ätit sa han. Till efterrätt var det glass, maräng, grädde och chokladsås.

Jag träffa en gammal vän till familjen som jag kände då hon var lika liten som S och jag var som Ella. Kul att ses så här på fjället, många år äldre men ända lika.

Till efterrätt fick de vuxna yoghurtpannacotta, hjortronmylta, mousserande nyponsoppa och rostat havreströssel. Älskar hjortron.

En irish coffee fick avsluta middagen på storfjällsgraven. Snön yrde och vinden ven utanför men inne var det varmt och hjärtligt.

En riktig mysmiddag, hit vill jag tillbaka.

Det var bara glada miner på släden tillbaka till högfjället.

Vi hade med Freddie till Storfjällsgraven, han skötte sig så fint och hittade en kompis i Tore som också var Bichon havanais och var med på festen.

När vi åkte blåste det och yrde snö så då var iden att packa ner googles grymt. De var fantastiskt på vägen dit, tillbaka kunde man ha åkt utan.

Det var en supertrevlig kväll med nya och gamla vänner. Grattis Lina, vi kommer gärna med nästa år igen. Då hoppar vi över stormen och tar norrsken i släden istället.

2 reaktioner till “Storfjällsgraven”

  1. En riktigt bra kväll! Även om jag var nervös innan men håller med, vi gör om det med norrsken istället. Fin bild på kotten och granriset också, visste att du skulle få till det ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *