Middag med goda grannar

Middagen startade med fördrink på andra sidan gatan, Victoria hade gjort en fin lite syrlig rosa drink till oss tre som gillar rosa drinkar.

Barnen åt önskekost hemma hos oss undertiden. Hamburgare, pommes och kanske en kaka var önskemålet. Alla nöjda och glada.

När barnen var mätta och glada fixade vi med maten till oss vuxna. En råbiff med asiatiska smaker. Den blev lite stor som förrätt men väldigt goda smaker tycker jag. Halva biffen hade blivit en bra förrätt.

Koreansk råbiff för fyra
500 g Rostas
6 tsk risvinäger
6 msk japansk soja
6 msk sesamolja
6 tsk rostade sesamfrön
3 st riven vitlöksklyftor
6 tsk riven ingefära
6 tsk finhackad salladslök
1 tsk svartpeppar

Salladslök tunt skivad
Rostade sesamfrön
Krasse
Koriander
Äggula

Vi fick kötet malet på köttaffären, rådde delade meningar om det skulle malas heller hackas. Nästa gång provar vi hackat kanske som variation. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Finhacka salladslöken och riv ingefäran. Därefter blanda alla ingredienser i en skål och forma fyra fina biffar och garnera med mer salladslök och rostade sesamfrön. Toppa med krasse och koriander. Gulan serveras bredvid biffen, vi hällde upp en liten hög med salt så ägget skulle stå still på tallriken.

Till huvudrätt blev det en klassiker vid det här laget, pasta med heta räkor och citron. Hade i lite av en krydda jag fick av Liv på jobbet, den var pricken över iet den här gången. Hettan i rätten blev perfekt. Den här gången gjorde även Johan egen pasta i vår pastamaskin. Som vi vann i en tävling hos grannarna för flera år sen. Blir extra gott med egen pasta.

Till efterrätt åt vi en triss i hjortron, vilken middag vi fick till ihop tillsammans. Vi åt hela middagen i uterummet, med värmare på golvet och i taket men ända…. i uterummet.

High five för den kvällen och middagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *