Chili cheese

Idag är det dimmigt ute, backarna är bra men man ser inte längre än ett par meter framför sig. Jag gillar att åka med fart, behöver inte vara jättebrant men gärna med fart. Det är svårt att ha fart i åkningen när man inte kan planera sin åkning i backen på grund av sikten.

Men det går ingen nöd på oss, vi har det bra i lägenheten ihop.

Snart helg och gillar man chili cheese som vi gör kan man göra den här till en liten familje-AW kanske. Det är ost, jalapeno och pizzadeg. Tycker man att det blir för starkt med jalapeno kan man säkert ta pimentos padrones istället.

Chili Cheese i pizzadeg
12 jalapenos
2 st pizzadegar
300g Riven cheddar och mozzarella
1,5 dl creme fraiche
vitlökspulver
salt
peppar

Börja med att ta bort toppen på jalapenon, och dela varje i två eller tre delar, beroende på hur stora de är.
Blanda creme fraiche med riven ost, krydda röran med salt, vitlökspulver och peppar.

Fyll en spritspåse med oströran och fyll jalapenobitarna.

Lägg ut en pizzadeg på en plåt, ställ en ugnssäker liten form i mitten. Över detta lägger man den andra pizzadegen och formar degen rund skålen så den går att fylla senare.
Lägg ut jalapenobitarna med jämna mellanrum på ytterkanten pizzadegen och skär degen i pizzaslicar, rulla in jalapenobitarna mot mitten i degen. Då det är två degar blir det två rullar på varje slice.
Fyll skålen med oströran som blev över tidigare och strö lite mer riven ost över och dekorera med ett par skivade jalapenoringar.

Ställ in allt i ugnen på 180 grader tills osten fått fin färg och degen är klar. Hellre lite krispig deg än att den är degig.
Sen är det bara att bryta och doppa i den smälta osten i mitten.

Nu ska vi tag i den här dagen oavsett om det blir en dag i backen eller hemma mysandes i soffan.

Kollade på Stefan Sauk igår då han beskrev hur han blev lycklig av att få åka och lämna en påse kläder till barnen när de flyttat hemifrån, vips är man där så vi får ta tillvara på att vi får umgås med barnen idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *