Bookmaker toast

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för elon

Livet är absolut inte alltid en fest men ofta kan man ändå hitta nått att fira. Vi har haft en flaska god champagne i vinkylen en stund, nu var det dags att njuta den. Johan fyllde år i veckan så en skål för ännu ett år. Så självklart att fira.

Jag hade köpt nya glas som vi invigde till de goda bubblorna. Glasen hittar ni här, de var så goda att dricka ur. Efter en förrätt vid disken satte vi oss vid bordet med varsin Bookmaker toast.

Champagnen passar antagligen till det mesta, den var så god. Vi serverade en våfflad potatisbulle med löjrom, creme fraiche och hackad rödlök. Du tar en potatisbulle som man köper i frysdisken i våffeljärnet och pressar ihop. Det blev supergott, minimala förberedelser vilket är skönt. Det här kommer jag göra igen.

Bookmaker toasten gjorde vi efter Markus Aujalays grymma you tube kanal som inspiration. Dijonäsen gjorde vi precis som han gjorde. Köttet la vi i sous viden och grillade snabbt för god grillyta, det blev alldeles perfekt tyckte vi.

Bookmaker toast för 2 personer
 
2 skivor oxfilé
2 skivor gott bröd
2 äggulor
blandad sallad
olivolja
vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
smör och olja till stekning
rikligt med färsk pepparrot
 
1 ägg
2 msk dijonsenap
1 msk skånsk senap
1 msk vitvinsvinäger
ca 2 dl neutral olja
salt

Börja med att göra dijonäsen så kan den stå i kylen tills det är dags att bygga din toast. Lägg alla ingredienser i en hög skål.sätt ner en stavmixer i botten och börja mixa tills såsen går ihop, då rör man runt med mixern nått varv så allt blandas. Sen är det klart. 

Köttet la vi i en vakuumförsluten påse, och ställde in vår sous vide på 55 grader. Sen tände vi grillen och grillade hela oxfilen snabbt. När den vilat lite skar vi upp ordentliga skivor av köttet.

Riv pepparroten och skölj salladen och stänk över lite vitvinsvinäger och olivolja på salladen. 

Stek brödet i olja och en klick smör ordentligt på båda sidorna sen är det bara att börja bygga sina Bookmaker toast.

Ett lager med dijonäs i botten, lite blandad sallad, Kött, En ordentlig hög med pepparrot som toppas med en äggula. 

Vi åt våra Bookmaker toast med pommes men det gör man som man vill, är minst lika gott med en frisk sallad.  

Sen var det dags att sätta oss framför mello och kolla. Vi var inte helt med på de nya reglerna, alla gillade inte alla bidrag Vissa är bättre än andra så kan man säga.

Jag hade gjort en noggercheescake till efterrätt som vi åt framför tvn.

En trevlig kväll med så god mat och bästa vännerna. Alla var så mätta och nöjda när vi gick och la oss den kvällen. Det blev en kväll då vi gick och la oss i bra tid, det är värt att fira.

Fira det som firas kan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *