Långfredagen 2020

I fredags hade vi påskfirande med de grannar som bor precis brevid oss. Vi startade med en drink i uterummet hos oss och flera olika sorters snittar och tilltugg. Alla barnen var med i år, får se hur länge det är så. Tjejerna är inte så små längre, känns inte som det var så länge sen som de var lika små som lilla L bakom fåtöljen.

Jag fick inte med allt gott på bordet som Emelie och Victoria fixat så fint och gott men som tur är har de egna bilder.

Mitt bidrag till bordet var pizzasnittar med västerbottenost och löjrom. Jättegoda och lätta att sätta ihop då jag valde att köra på färdig pizzabotten. Sen är det bara att bre på creme fraiche, riva ost över och ställa in i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Det tog ca 10 minuter. När pizzan svalnat något klickar man på löjrom, strör över finhackad rödlök och klipper lite dill över. Klart att servera.

Innan middagen fick vi en fin Sundowner på terassen. Lite kallt i luften är det allt fortfarande, men med en jacka och en filt blev det riktigt mysigt. Innan solen går ner ser det nästan varmt ut hos Victoria.

Middagen blev en klassisk påskbuffe med många olika godsaker. Jag som egentligen inte är så förtjust i lamm/får hade köpt en fårfiol. Det var faktiskt riktigt gott och kan komma att bli återkommande på påsken tror jag. Våra andra bidrag i övrigt var sojagravad lax, tre olika sillar, köttbullar, prinskorv, nuggets, gubbröra, sallad och ett nybakat brytbröd.

Sojagravad Lax 
1 kg laxfilé
1 dl strösocker
4 msk salt
0,5 dl japansk soja
2 msk färsk ingefära, Riven
1 msk sesamolja

Blanda salt och socker och rubba in i laxen runtom.
Lägg laxen i dubbla plastpåsar.
Blanda soja, ingefära, sesamolja och häll i påsen. Tillslut väl. Vänd runt ordentligt och låt ligga i kylen i 2 dygn.
Till laxen serverade jag en vasabimajonäs.

Triss i efterrätt var en fin avslutning på middagen.

En låååååång fredag men så trevlig och rolig, om man nu vågar säga det. Kvällen avslutades i tid för en gångs skull hahaha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *